Bizi Takip Edin

Gündem

Kaleiçi’nde ‘dolu dolu’ 4 gün başlıyor

-

-

Muratpaşa Belediyesi’nin 17-20 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği Kaleiçi OldTown Festivali’yle, Antalya’nın tarihi kent merkezinin sokakları, meydanları konserler, dinletiler, dans gösterileri, resim ve heykel sergileri, söyleşiler ve sanat atölyeleriyle dolu dolu 4 gün geçirecek.

Bu yıl 9’uncusu düzenlenecek festivalin açılışı,18 Ekim Cuma saat 18.00’de Karaalioğlu ParkıHıdırlıkmiradorundan başlayacak geleneksel kortejle yapılacak. Kaleiçi Hesapçı Sokak boyunca devam edecek kortej, tarihi Hadrian Kapısı’ndan Atatürk Caddesi’ne ulaşacak. Kortej, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek. Cumhuriyet Meydanı’nda ise son yılların popüler müzik grubu Madrigal ve Feridun Düzağaç Antalyalılarla buluşacak.

Festival boyunca her gün Kaleiçi sokaklarını, meydanlarını çeşitli resim, heykel, seramik sergileri süsleyecek. Sergilerin yanı sıra farklı etkinliklerde gerçekleşecek. 18-19 Ekim saat 10.00’da Hadrianus Otel’de “Nefese Uyanmak” isimli nefes koçluğu etkinliği düzenlenecek. 18-19-20 Ekim saat 13.00’de Bağımsız Sanat Hareketi’nin “Atık Atölyesi” etkinliği gerçekleşecek.

FESTİVALDE İKİNCİ GÜN

Festivalin ikinci günü 18 Ekim’de saat 14.00’de “İlmik İlmik Dokuma” isimli etkinlikte kilim dokuma sanatı işlenecek.14.30’da AKMED Konferans Salonu’nda Doçent Kemal Tizgöl, Öğretim Üyesi Doçent Kamuran Özlem Sarnıç ve ATSO KGK Başkanı Serap Kocaoğlu’nun konuşmacı olacağı “Seramik Sanatında Antalya’nın Simgelerinin İfadesi-Sanatsal Obje Üretimi” isimli panel gerçekleşecek. 17.00’de ise Muratpaşa Belediyesi Salon Dansları Topluluğu Attalos Heykeli önünde dans gösterisiyle kent sakinlerini karşılayacak.

FESTİVALDE ÜÇÜNCÜ GÜN

Festivalin üçüncü günü Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde düzenlenecek forumla başlayacak. 19 Ekim Cumartesi saat 10.00’ da gerçekleşecek forum konusu ise ‘Göç ve Kültürlerarası Uyum’ olarak belirlendi. 15.00’de AKMED Konferans Salonu’nda ünlü Yönetmen Şerif Gören ve Eğitmen-Yazar Tuncer Çetinkaya’nın konuşmacı olacağı “Türk ve Dünya Sineması” konulu söyleşi gerçekleşecek. Hemen ardından ise aynı salonda Ferruh Tunç, Leyla İrten ve Profesör Doktor Cihan Camcı’nın konuşmacı olacağı “Antalya Sanatın Neresinde?” temalı AntSanat Buluşmaları düzenlenecek.

Fırın Sokak’ta 13.00’de Ayşe Özmak Mercan Sanat Grubu ve Araştırma Görevlisi Doktor Begüm Fulya Adızel eşliğinde “Ritim Atölyesi” ardından ise Aynur Baycın, Handan Şahin ve Muhammet Altıntaş’ın katılımıyla “Türk Müziği Dinletisi” gerçekleşecek. Muratpaşa Belediyesi Gitar Orkestrası 17.00’de Attalos Heykeli önünde dinleyicileriyle buluşacak. Üç Kapılar’da 18.00’de ise Baküs Sahne tiyatro gösterisini sahneleyecek. Yanı sıra bir dizi konser ve dans gösterisi de gerçekleşecek.

Festivalin son günü çeşitli çocuk atölyeleri, geri dönüşüm ve seramik atölyelerinin ardından AKMED’de 17.00’de şiir dinletisi gerçekleşecek. 18.00’de ise Antre Sahne Üç Kapılar’da doğaçlama komedya gösterisi yapacak.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıkla

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi

Antalya’da Tarımsal Kooperatifçiliğin Geleceği masaya yatırıldı

-

-

Editör

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ile Antalya Tarım Konseyi (ATAK) işbirliğinde “Antalya’da Tarımsal Kooperatifçiliğin Geleceği Paneli” düzenlendi. ATB Basın Danışmanı Vahide Yanık moderatörlüğünde düzenlenen panele, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Handan Vuruş Akçaöz, Yazır Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve ATB 4. Meslek Komitesi Başkanı Yaşar Kocaoğlu, Antalya Köy Pazarı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı İkbal Yalın konuk olarak katıldı. ATB toplantı salonunda gerçekleşen panelde, kooperatifçiliğin tarihçesi, yapısı ve geleceği konuşuldu.

KOOPERATİFÇİLİK TARIMDA BAŞLADI

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Handan Vuruş Akçaöz, milattan önce 3 binli yıllarda arazi kullanma ve süthanelerle başlayan kooperatifçiliğin ülkemizde 1863 yılında Mithat Paşa döneminde kurulan Memleket Sandıklarıyla kurumsal yapıya kavuştuğunu anlattı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kooperatifçiliğe özel önem verdiğini kaydeden Akçaöz, 1938’den sonra kooperatif sisteminin kağıt üzerinde kalan bir yapıya dönüştüğüne dikkat çekti. Dünyada kooperatifçiliğin tarımda başladığını vurgulayan Akçaöz, “Aslında bizim kültürümüzde tarım başta olmak üzere bir çok alanda birlikte hareket etme, dayanışma ruhu var. Bu duygumuzu kurumsal yapıyla ekonomi ve sosyal alanda yaşama geçirmeliyiz” dedi.

KOOPERATİF BANKACILIĞI KURULSUN

Avrupa Birliği ülkelerindeki üreticilerin kooperatif sistemini çok güzel uyguladığını söyleyen Akçaöz, “İki dağ arasında oluşan bir mikro klimada sadece bir çeşit elma yetiştiren 15-20 üretici birlikte hareket ederek dünyaya ürününü pazarlayabiliyor. Biz neden yapamıyoruz?” diye sordu. Kooperatif sisteminin etkin hale getirilmesi için kooperatif bankacılığı kurulmasını öneren Handan Vuruş Akçaöz, bu bankaların yerel işletmelere can suyu olacağını söyledi. Akçaöz, yasal mevzuatın çok parçalı olduğunu, birkaç bakanlığa bağlı 84 binin üzerinde kooperatif bulunduğunu, denetim konusunda da sıkıntılar olduğunu kaydederken, “Tarımda bir şeyler yapmak istiyorsak 3 ayağı sağlam tutmalıyız. Kooperatif, tarım sigortası ve sözleşmeli üretim. Bunlar tarımsal üretimin en önemli saç ayakları” dedi.

KOOPERATİF KÜÇÜK ÜRETİCİNİN SİGORTASI

Yazır Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve ATB 4. Meslek Komitesi Başkanı Yaşar Kocaoğlu, Korkuteli’nin hayvancılıkla anılmasının tesadüf olmadığını, 1990’lı yıllarda kooperatifleşme ile üretim altyapısının oluşturulduğunu kaydetti. Kooperatif sayesinde bir dönem hayvan ithalatının bile önüne geçtiklerini anlatan Kocaoğılu, “Bunu kooperatifin gücüyle başarabildik. Tek başımıza olsaydık böyle bir gücümüz olmazdı” dedi. Hayvancılıkta ve meyvecilikte ilaçtan yeme bir çok girdiyi kooperatif aracılığıyla daha ucuza mal ettiklerini, soğuk hava deposu kurarak üreticinin elindeki ürünü uygun zamanda uygun fiyattan toplu şekilde pazarlanmasını sağladıklarını kaydeden Kocaoğlu, “Kooperatif aynı zamanda üreticinin parasının da sigortasıdır” dedi. Aile işletmelerinin geleceğinin kooperatiflere bağlı olduğunu söyleyen Kocaoğlu, “Küçük üreticinin tek başına ayakta kalma şansı yok” dedi.

ÜRETMEK KADININ DEVRİMİDİR

Antalya Köy Pazarı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı İkbal Yalın, üretmenin kadının doğasında olduğunu belirterek, “Üretmek kadının devrimidir. Kadının kayıtlı şekilde ekonomiye dahil olabilmesinin en önemli ayağı kooperatiflerdir” dedi. Kadınların finansal kaynaklara ulaşmada sıkıntı yaşadığını, sermayesi yoksa ekonomik faaliyet içinde bulunmasının çok zor olduğunu vurgulayan Yalın, “Kooperatifler kadının emeğini, ürettiğini görünür kılıyor ve ekonomik değere dönüştürüyor. Kooperatifler aracılığıyla kadınlar eğitimlere katılıyor, bilgi, vizyon proje ve pazar olarak kendini geliştiriyor Ekonomik olarak güçlenen kadın sosyal alanda, kültürel alanda da güçleniyor. Kadın güçlenirse toplum da güçlenir” diye konuştu.

Okumaya Devam Et

Gündem

Başkan Böcek: Üzerimize düşen ne varsa yapacağız

-

-

Editör

Manavgat’ta 2 saate metrekareye 106 kg yağış düşmesinin ardından yaşanan felaketin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi 936 personel ve 304 araçla gece boyu çalışmalarını sürdürdü. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa ve tüm daire başkanları ile birlikte afetin en yoğun yaşandığı Side Kemer mevkiinde çalışmaları yerinde inceledi. Manavgat’a geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Böcek, eksiklerin tespit edilerek yaraların sarılması için yapılması gereken ne varsa yerine getirileceğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı ve ilgili daire başkanlıklarına bağlı personeller Manavgat’ta yaşanan sel afetinin ardından gece boyu hummalı bir şekilde çalışarak vatandaşın yardımına koştu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Aşevi de sel mağdurları ve çalışan personeller için 500 kişilik yemek dağıtımı gerçekleştirdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de afetin en yoğun yaşandığı Side Kemer mevkiinde incelemelerde bulundu.

BAŞKAN KARA BİLGİ VERDİ

Başkan Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, CHP İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar, Mustafa Erdem, Sururi Çorabatır ve Aykut Kaya ile birlikte ilk olarak Manavgat Belediyesi’ni ziyaret ederek, Başkan Niyazi Nefi Kara’dan bilgi aldı. Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, kısa sürede yoğun bir yağışın düşmesi nedeniyle afet oluştuğunu belirterek “Tek tesellimiz can kaybı olmaması” dedi.

HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de 936 personel ve 304 araçla  Manavgat’ta yaşanan afetin ardından çalışmalara destek verildiğini söyledi. “Afetler siyaset üstü olaylardır” diyen Başkan Muhittin Böcek, “Sayın Valimiz de buradaydı. Kurum kuruluşlarla, iktidarıyla muhalefetiyle siyaset üstü davranarak kimin üzerine ne düşüyorsa yapılması gerek. Biz Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili daire başkanlarımız, ASAT Genel Müdürü, şube müdürleri ve tüm bürokratlarımızla buradayız. Esnafımızın ve hemşehrilerimizin yanındayız” dedi.

YAPILMASI GEREKEN NE VARSA YAPILACAK

Vatandaşlar, esnaf ve muhtarlarla görüşen Başkan Muhittin Böcek, “Yapılacak tespit ve çalışmaların ardından bu afetten ders çıkararak tıpkı Manavgat yangınında olduğu gibi siyaset üstü bir çalışmayla tüm kamu kurum ve kuruluşları ile yapılması gereken ne varsa yapılacağına inanıyorum. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Bir kez daha Manavgatlı hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Dün olduğu gibi, bugün de yarın da üzerimize düşen ne varsa yapacağız” diye konuştu.

Okumaya Devam Et

Gündem

ATSO’nun Elmalı’daki üyelerinden ortak öneri: ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi’ne rahmetli Ali Bahar’ın adı verilsin

-

-

Editör

ATSO tarafından yaptırılan Eğitim ve Sağlık Merkezi inşaatı tamamlandı. İlçe girişine ayrı bir değer katan ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi, hizmet yönünden de ilçeye ciddi bir katkı sunacak.
‘ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi’ nin adının Ali Bahar ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi olarak değiştirilmesi, ATSO’nun Elmalı’daki üyeleri tarafından önerilirken, Ocak ayı meclisine bu konunun getirilmesi de istendi.
‘Ne yazık ki çok genç yaşta Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Ali Bahar’ı elim bir deniz kazasında kaybettik’ diyen ATSO’nun Elmalı’daki üyeleri, ‘Başkanımız her ilçeye ayrı bir önem verirdi. Ama, rahmetli Ali Bahar başkanımızın, ATSO başkanı olarak böylesine büyük ve önemli bir yatırımın yapılmasını sağladığı ilk ilçe Elmalı’mız oldu. Kendisini bir kez daha rahmetle anarken, yakında hizmete girecek olan ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi’nin adının ATSO Ali Bahar Eğitim ve Sağlık Merkezi olarak değiştirilmesini Başkan Yusuf Hacısüleyman’dan ve yönetiminden ki, yönetim aynı zamanda Ali Bahar’la yola çıkan ekipten rica ediyoruz” dediler.

Okumaya Devam Et

Popüler Haberler