Gündem
Elmalı’da düzenlenen toplantıda konuşan Çavuşoğlu’nun gündemi de‘ SU’ ve ‘MERA’
- Share
- Tweet /home/anthaber/public_html/wp-content/plugins/mvp-social-buttons/mvp-social-buttons.php on line 68
https://anthaber.com/wp-content/uploads/2024/10/bakana-1000x600.jpg&description=Elmalı’da düzenlenen toplantıda konuşan Çavuşoğlu’nun gündemi de‘ SU’ ve ‘MERA’', 'pinterestShare', 'width=750,height=350'); return false;" title="Pin This Post">
Dışişleri eski Bakanı, Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu Elmalı’da ziyaretlerde bulundu, parti yöneticileri, oda başkanları ve muhtarlarıla bir araya geldi ve hem dinledi, hem de önemli açıklamalarda bulundu. Bugün Elmalı’nın en önemli sorunu olan SU konusunda konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, “ Bu bölgede suyun olupta daha önce kurutulan bölgelerde biraz daha derine inerek, buralara göletler yaparak, az masrafla suyu biriktirip çiftçilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.
Eski Bakan ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, önceki gün Elmalı’yı ziyaret etti. Muhtarların sorunlarını dinleyen ve birim müdürlerinin de sorunlar hakkında bilgilenmelerini ve çözüm önerileri getirmelerini isteyen Mevlüt Çavuşoğlu, muhtarların sorunlarının takipçileri olduklarını belirtirken, Büyükşehir ile ilgili sorunları da bir rapor halinde Büyükşehir Belediyesi’ne ileteceklerini belirtti.
Muhtarların sorunlarını ve taleplerini tek tek dinleyen Çavuşoğlu, Elmalılıları yakından ilgilendiren bir konuşma yaptı.
Çavuşoğlu, konuşmasında şunları söyledi : “Eskihisar Mahallemize de inşallah bir küçük spor salonu projesini planlıyoruz, hayata geçireceğiz.
Hepsi önemli ama su candır. Hem sulama suyu hem içme suyu. İçme suyu ASAT’ın sorumluluğunda ama biz Antalyalı hemşehrilerimizin ihtiyaçları ve sorunları olduğu zaman o onun sorumluluğunda bu bunun sorumluluğunda diye olaydan kaçmıyoruz elimizden gelen desteği veriyoruz.
Kaymakam beyde bize bilgileri verdi. Sera sayısı artıyor, üretim artıyor dolayısıyla sulama suyu ihtiyacı da var. Bunu gidermemiz gerekiyor. Gidermek için de mevcut imkanlarımızı kullanalım. Su var ama depolama yok ya da zayıf. İşte Çayboğazı barajında baraj var ama kaçırıyor. Kapasitesinin üçte biri su tutuluyor. Arkadaşlarımız her sene tamirat – tadilat yapıyor ama kapsamlı bir bakım yapılması gerekiyor.
İnşallah arkadaşlarımız bu bakımı kısa sürede tamamladıktan sonra barajımız göletimiz tam kapasite ile dolu olacak. Bu da sulama alanının genişlemesi demek.
Yine Türkmentepe’yi gölet kapsamına almıştık. Bununda programa alınması için çalışıyoruz. Gümüşyaka Göleti’ni de yine yatırım programına teklif ettik. Yatırım programına girer girmez proje ve sonra da ihalesini hızlandıracağız.
Bu bölgede suyun olupta daha önce kurutulan bölgelerde biraz daha derine inerek, buralara göletler yaparak, az masrafla suyu biriktirip çiftçilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz.
Mera konusunda da sorunları biliyorum. Mera alanlarının özellikle GES, güneş enerjisi santralleri için bu alanlarda yapılması için bazı girişimler olmuş.
Mera alanlarında bir durum var. Yukarıdan bir ön izinle geliniyor. Daha doğrusu kurum önizniyle. Kurumların görüşleri soruluyor. Buda kargaşa yaratabiliyor. Aslında önce tüm kurumların ve halkın görüşleri alınarak yukarından izinle yapılsa daha sağlıklı olur. Bizim bu konudaki düşüncelerimizi ilgili bakanlık ve kurumlarımıza da ilettik. Yanlış anlaşılmaları önlemek lazım.
Sanırım burada Elmalı’da bugüne kadar gerek kaymakam beyin, gerekse arkadaşlarımızın, İl Başkanımız, ilçe başkanımız yakından takip ediyor. Yapılan çalışmalarla sorun kalmadı diyebiliriz. Büyük ihtimalle bu sorunları aşacağız. Bu sorunların takipçisi olacağız. Arkadaşlarımız bilgileri verdiler.
Yalnız mera konusunda benim Elmalı’da şöyle bir tespitim var. Şimdi barajın önünde büyük araziler var mera kapsamında. Ayrıca hazine yerleri var dağlık tepelik yerlerde . Yani tarıma fazla uygun değil. Aslında bu amaçla kanunda çıkardık. Gerek orman, gerekse hazine alanlarında takas yapılabiliyor. mesela ormanın hiç olmadığı bir yerde o alan hazineye verilip, Hazinenin vereceği yerlerde ağaçlandırılıyor.
Dolayısıyla kenarda tarım yapılmayan hazine arazileriyle aslına verimli olan bu toprak mera kapsamında olduğu için bunların da bir takasını yapmamızda fayda var diye düşünüyorum. Sizin önerileriniz de bize rehberlik edecektir.
Önemli olan bir tarafta meramız kaybolmasın hayvancılığınız da devam etsin, bir taraftan da her geçen gün burada üretim arttığı için, Elmalımız kazandığı için üretimimizde verimli topraklarımızı, suları da iyi değerlendirerek katma değer sağlayalım. “
Muhtarların en büyük sorunları sulama suyu, elektrik ve trafo. Elmalı’daki susuzluk 52 mahallenin 51’inde yaşanırken, bu bölgelerde kapalı sulama sisteminin kurulması da isteniyor.
Yağmurda evlerinin su bastığı ileten muhtar DSİ’den set çalışması isterken, bir vatandaş ise öğrencilerinin taşımalı eğitim kapsamına alınmasını istedi.
* Ferudun ÖZGÜNSÜR-
Abdültalip GÜNGÖR
Gündem
Başkan Böcek: Üzerimize düşen ne varsa yapacağız
Manavgat’ta 2 saate metrekareye 106 kg yağış düşmesinin ardından yaşanan felaketin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi 936 personel ve 304 araçla gece boyu çalışmalarını sürdürdü. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa ve tüm daire başkanları ile birlikte afetin en yoğun yaşandığı Side Kemer mevkiinde çalışmaları yerinde inceledi. Manavgat’a geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Böcek, eksiklerin tespit edilerek yaraların sarılması için yapılması gereken ne varsa yerine getirileceğini söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı ve ilgili daire başkanlıklarına bağlı personeller Manavgat’ta yaşanan sel afetinin ardından gece boyu hummalı bir şekilde çalışarak vatandaşın yardımına koştu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Aşevi de sel mağdurları ve çalışan personeller için 500 kişilik yemek dağıtımı gerçekleştirdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de afetin en yoğun yaşandığı Side Kemer mevkiinde incelemelerde bulundu.
BAŞKAN KARA BİLGİ VERDİ
Başkan Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, CHP İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar, Mustafa Erdem, Sururi Çorabatır ve Aykut Kaya ile birlikte ilk olarak Manavgat Belediyesi’ni ziyaret ederek, Başkan Niyazi Nefi Kara’dan bilgi aldı. Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, kısa sürede yoğun bir yağışın düşmesi nedeniyle afet oluştuğunu belirterek “Tek tesellimiz can kaybı olmaması” dedi.
HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de 936 personel ve 304 araçla Manavgat’ta yaşanan afetin ardından çalışmalara destek verildiğini söyledi. “Afetler siyaset üstü olaylardır” diyen Başkan Muhittin Böcek, “Sayın Valimiz de buradaydı. Kurum kuruluşlarla, iktidarıyla muhalefetiyle siyaset üstü davranarak kimin üzerine ne düşüyorsa yapılması gerek. Biz Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili daire başkanlarımız, ASAT Genel Müdürü, şube müdürleri ve tüm bürokratlarımızla buradayız. Esnafımızın ve hemşehrilerimizin yanındayız” dedi.
YAPILMASI GEREKEN NE VARSA YAPILACAK
Vatandaşlar, esnaf ve muhtarlarla görüşen Başkan Muhittin Böcek, “Yapılacak tespit ve çalışmaların ardından bu afetten ders çıkararak tıpkı Manavgat yangınında olduğu gibi siyaset üstü bir çalışmayla tüm kamu kurum ve kuruluşları ile yapılması gereken ne varsa yapılacağına inanıyorum. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Bir kez daha Manavgatlı hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Dün olduğu gibi, bugün de yarın da üzerimize düşen ne varsa yapacağız” diye konuştu.
Gündem
ATSO’nun Elmalı’daki üyelerinden ortak öneri: ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi’ne rahmetli Ali Bahar’ın adı verilsin
ATSO tarafından yaptırılan Eğitim ve Sağlık Merkezi inşaatı tamamlandı. İlçe girişine ayrı bir değer katan ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi, hizmet yönünden de ilçeye ciddi bir katkı sunacak.
‘ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi’ nin adının Ali Bahar ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi olarak değiştirilmesi, ATSO’nun Elmalı’daki üyeleri tarafından önerilirken, Ocak ayı meclisine bu konunun getirilmesi de istendi.
‘Ne yazık ki çok genç yaşta Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Ali Bahar’ı elim bir deniz kazasında kaybettik’ diyen ATSO’nun Elmalı’daki üyeleri, ‘Başkanımız her ilçeye ayrı bir önem verirdi. Ama, rahmetli Ali Bahar başkanımızın, ATSO başkanı olarak böylesine büyük ve önemli bir yatırımın yapılmasını sağladığı ilk ilçe Elmalı’mız oldu. Kendisini bir kez daha rahmetle anarken, yakında hizmete girecek olan ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi’nin adının ATSO Ali Bahar Eğitim ve Sağlık Merkezi olarak değiştirilmesini Başkan Yusuf Hacısüleyman’dan ve yönetiminden ki, yönetim aynı zamanda Ali Bahar’la yola çıkan ekipten rica ediyoruz” dediler.
Ekonomi
Bakan Şimşek’in tasarruf tedbirleri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne uğramamış !
Arayanlar olmuştu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Azerbaycan’da düzenlenen Başkanlar Kurulu gezisini pardon toplantısında bir oda başkanının konuşmasını izlemedin mi ? diye sordular.
İzledim, hatta bir oda başkanına sordum, “Gizli çekimi sen mi yaptın” diye.
O başkan yapmamış, sonradan da yapan belli oldu.
Bana ‘izlemedin mi ?’ diye soranların aslında o tartışma ile ilgili yorumumu merak ettiklerini biliyorum.
Ben o topa girmedim.
Çünkü Adlıhan Dere ve bazı oda başkanları arasındaki geçmişte yaşanılan soğuk savaşın bugün geldiği noktayı gördükten sonra, bu konularda yorum yapmamaya özen gösteriyorum.
Yoksa…
Azerbaycan’daki Başkanlar Kurulu toplantısı / gezisinin ardından, biraderim Adlıhan bu kez oda genel sekreterlerini Kıbrıs’a eğitim seminerine / gezisine götürdü.
Gördüm ki, Mehmet Şimşek’in ‘tasarruf tedbirleri’, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne uğramamış.
Aynen belediyelere uğramadığı gibi...
Peki sayın Şimşek’in tasarruf tedbirleri kimeymiş ?
Biz Anadolu Basınına, küçük esnafa, şu zam döneminde işçi, memur ve emekliye....
Biraderim Adlıhan, oda başkanlarının Azerbaycan’da toplantısının Türkiye – Azerbaycan dostluğunu pekiştirmek, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak ve esnaf teşkilatlarına yeni ufuklar açmak açısından önem taşıdığını vurgulamış, esnaf oda başkanlarının Azerbaycan’ı gezerek yeni yerler keşfetmesinin yanı sıra oradaki ticaret işleyişi ve esnaf kültürü hakkında değerli bilgiler edindiklerini, dolayısıyla farklı bir bakış açısıyla vizyon ve misyonlarını genişletme imkânı bulduklarını açıklamıştı.
Yanlış hatırlamıyorsam 2022 yılında Kıbrıs’ta ‘Başkanlar Kurulu’ yapılmıştı.
Ardından oda genel sekreterleri Kıbrıs’ta, seminerde.
Aynen 2022 yılında Kıbrıs’ta düzenlenen Başkanlar Kurulu toplantısına katılan oda başkanları gibi...
-
Genel7 gün önce
PEKİ YA YARINLAR?
-
Gündem7 gün önce
Adlıhan Biraderimi kızdırmışım !
-
Genel23 saat önce
Muratpaşa’da online nikah rezervasyon dönemi başlıyor
-
Genel2 gün önce
Başkan Böcek’in 3 ncü kitabının ismi ve konusu merak ediliyor !
-
Genel7 gün önce
Muratpaşa’nın yılbaşı çarşısı açıldı
-
Ekonomi2 gün önce
Bakan Şimşek’in tasarruf tedbirleri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne uğramamış !
-
Gündem2 gün önce
ATSO’nun Elmalı’daki üyelerinden ortak öneri: ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi’ne rahmetli Ali Bahar’ın adı verilsin
-
Gündem5 dakika önce
Başkan Böcek: Üzerimize düşen ne varsa yapacağız