Gündem
Başkan Uysal, Türkiye’ye örnek olacak projeyi tanıttı
- Share
- Tweet /home/anthaber/public_html/wp-content/plugins/mvp-social-buttons/mvp-social-buttons.php on line 68
https://anthaber.com/wp-content/uploads/2024/10/umit-1000x600.jpg&description=Başkan Uysal, Türkiye’ye örnek olacak projeyi tanıttı', 'pinterestShare', 'width=750,height=350'); return false;" title="Pin This Post">
Önümüzdeki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkan adayı olup-olmayacağı netlik kazanacak Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, partisinin genel başkan adayı olması ve seçimi kazanması halinde Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi Antalya’dan başlatıyor. Başkan Uysal, dün proje ortakları ANEX, Alppaşa Hotel, Bestwestern Plus Khan Hotel ve Çetin Tur sahibi / yöneticileri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında “Şehri keşfet” isimli projeyi tanıttı. Şu anda uygulanmakta olan ‘Herşey Dahil’ sistemine alternatif bir proje oluşturmadıklarının altını çizen Başkan Ümit Uysal, “Biz turistin şehir merkezini tanımasını ve vakit geçirmesini istiyoruz” derken, yabancı konuklar 7 günlük dolu dolu bir proğram ile sadece Antalya merkezi değil Finike, Elmalı ve Manavgat’ı da gezme, yöresel ürün ve yemekleri tatma imkanı bulacaklar.
Muratpaşa Belediyesi’nin “Şehri Keşfet’ projesi basına dolayısıyla kamuoyuna tanıtıldı. “Yeni bir proje. Türkiye turizminin perspektifini teşkil edecek olan bir çalışma” diyerek ‘Şehri Keşfet’ projesi hakkında bilgi veren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, istenilen turizm potansiyelinin yakalanamadığını kaydederek, bunun Resort / Kitle turizmi ile aşılmaya çalışıldığını ve başarılı da olunduğunu söyledi.
‘Antalya’ya gelirsiniz ama hayata karışmazsınız. Denizde kumda vakit geçirir, iyi yiyeceklerle , kaliteli otellerde kalırsınız, tatiliniz bitince yine havaalanı yoluyla ayrılırsınız” diye şu andaki sistemi özetleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, “Herşey Dahil sistemi kıyıda denizde olup biten bir turizm türü. Türkiye gibi çok renkli bir ülkede sadece bu turizm çeşidini kabul edebilmek, kabul edilebilir bir tablo değil” derken, ‘Şehri Keşfet’ projesinin Herşey Dahil Sistemine alternatif bir proje olmadığının altını çizdi ve iki sistemin müşteri arasında ciddi farklar olduğunu söyledi.
Projeyi bir örnekle anlatan Başkan Ümit Uysal, “Biz tarladaki olgunlaşmış ürünü dalından koparıp, rafa koyuyoruz. Bunu yapmadan tarladaki ürün bir şey ifade eder mi ?” diye konuşmasına devam eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal şöyle devam etti.
“Antalya’mız burada duruyor. Hadrian kapısı orada, Kaleiçi orada. Muhteşem 300 antik şehir Toros Dağları’nda duruyor. Gastronomi çeşitliliği duruyor. Bunu rafa koymasanız kim satın alacak, kim fark edecek ? Biz bugün Antalya şehir merkezi ve Antalya’nın çevresindeki cazibe noktalarını ihtiva eden , ve kitle turizmi yapamadığımız kış aylarını hedef olarak seçen, yani ürünü alıp bir bütün halinde rafa koyan bir dönüm noktasındayız. Ben her gelen turist gurubuyla yemek yemeyi hedefliyorum. Her ne kadar bu tur Falez A.sa da, Muratpaşa Belediyesi olarak projenin tam olarak içinde olacağız. Arkadaşlar önümüzdeki kış ayları için 5 ayrı takvim belirledi. Turlar birer hafta olacak. Önümüzdeki haftalardan itibaren bütün Avrupa’da Anex tur ofislerinde satışa çıkacak. Bu bir şehrin topyekün birlikte iş tutmasıdır.”
* Erkin ÖZGÜNSÜR – Abdültalip GÜNGÖR
Ekonomi
Antalya’da Tarımsal Kooperatifçiliğin Geleceği masaya yatırıldı
Antalya Ticaret Borsası (ATB) ile Antalya Tarım Konseyi (ATAK) işbirliğinde “Antalya’da Tarımsal Kooperatifçiliğin Geleceği Paneli” düzenlendi. ATB Basın Danışmanı Vahide Yanık moderatörlüğünde düzenlenen panele, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Handan Vuruş Akçaöz, Yazır Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve ATB 4. Meslek Komitesi Başkanı Yaşar Kocaoğlu, Antalya Köy Pazarı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı İkbal Yalın konuk olarak katıldı. ATB toplantı salonunda gerçekleşen panelde, kooperatifçiliğin tarihçesi, yapısı ve geleceği konuşuldu.
KOOPERATİFÇİLİK TARIMDA BAŞLADI
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Handan Vuruş Akçaöz, milattan önce 3 binli yıllarda arazi kullanma ve süthanelerle başlayan kooperatifçiliğin ülkemizde 1863 yılında Mithat Paşa döneminde kurulan Memleket Sandıklarıyla kurumsal yapıya kavuştuğunu anlattı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kooperatifçiliğe özel önem verdiğini kaydeden Akçaöz, 1938’den sonra kooperatif sisteminin kağıt üzerinde kalan bir yapıya dönüştüğüne dikkat çekti. Dünyada kooperatifçiliğin tarımda başladığını vurgulayan Akçaöz, “Aslında bizim kültürümüzde tarım başta olmak üzere bir çok alanda birlikte hareket etme, dayanışma ruhu var. Bu duygumuzu kurumsal yapıyla ekonomi ve sosyal alanda yaşama geçirmeliyiz” dedi.
KOOPERATİF BANKACILIĞI KURULSUN
Avrupa Birliği ülkelerindeki üreticilerin kooperatif sistemini çok güzel uyguladığını söyleyen Akçaöz, “İki dağ arasında oluşan bir mikro klimada sadece bir çeşit elma yetiştiren 15-20 üretici birlikte hareket ederek dünyaya ürününü pazarlayabiliyor. Biz neden yapamıyoruz?” diye sordu. Kooperatif sisteminin etkin hale getirilmesi için kooperatif bankacılığı kurulmasını öneren Handan Vuruş Akçaöz, bu bankaların yerel işletmelere can suyu olacağını söyledi. Akçaöz, yasal mevzuatın çok parçalı olduğunu, birkaç bakanlığa bağlı 84 binin üzerinde kooperatif bulunduğunu, denetim konusunda da sıkıntılar olduğunu kaydederken, “Tarımda bir şeyler yapmak istiyorsak 3 ayağı sağlam tutmalıyız. Kooperatif, tarım sigortası ve sözleşmeli üretim. Bunlar tarımsal üretimin en önemli saç ayakları” dedi.
KOOPERATİF KÜÇÜK ÜRETİCİNİN SİGORTASI
Yazır Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve ATB 4. Meslek Komitesi Başkanı Yaşar Kocaoğlu, Korkuteli’nin hayvancılıkla anılmasının tesadüf olmadığını, 1990’lı yıllarda kooperatifleşme ile üretim altyapısının oluşturulduğunu kaydetti. Kooperatif sayesinde bir dönem hayvan ithalatının bile önüne geçtiklerini anlatan Kocaoğılu, “Bunu kooperatifin gücüyle başarabildik. Tek başımıza olsaydık böyle bir gücümüz olmazdı” dedi. Hayvancılıkta ve meyvecilikte ilaçtan yeme bir çok girdiyi kooperatif aracılığıyla daha ucuza mal ettiklerini, soğuk hava deposu kurarak üreticinin elindeki ürünü uygun zamanda uygun fiyattan toplu şekilde pazarlanmasını sağladıklarını kaydeden Kocaoğlu, “Kooperatif aynı zamanda üreticinin parasının da sigortasıdır” dedi. Aile işletmelerinin geleceğinin kooperatiflere bağlı olduğunu söyleyen Kocaoğlu, “Küçük üreticinin tek başına ayakta kalma şansı yok” dedi.
ÜRETMEK KADININ DEVRİMİDİR
Antalya Köy Pazarı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı İkbal Yalın, üretmenin kadının doğasında olduğunu belirterek, “Üretmek kadının devrimidir. Kadının kayıtlı şekilde ekonomiye dahil olabilmesinin en önemli ayağı kooperatiflerdir” dedi. Kadınların finansal kaynaklara ulaşmada sıkıntı yaşadığını, sermayesi yoksa ekonomik faaliyet içinde bulunmasının çok zor olduğunu vurgulayan Yalın, “Kooperatifler kadının emeğini, ürettiğini görünür kılıyor ve ekonomik değere dönüştürüyor. Kooperatifler aracılığıyla kadınlar eğitimlere katılıyor, bilgi, vizyon proje ve pazar olarak kendini geliştiriyor Ekonomik olarak güçlenen kadın sosyal alanda, kültürel alanda da güçleniyor. Kadın güçlenirse toplum da güçlenir” diye konuştu.
Gündem
Başkan Böcek: Üzerimize düşen ne varsa yapacağız
Manavgat’ta 2 saate metrekareye 106 kg yağış düşmesinin ardından yaşanan felaketin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi 936 personel ve 304 araçla gece boyu çalışmalarını sürdürdü. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa ve tüm daire başkanları ile birlikte afetin en yoğun yaşandığı Side Kemer mevkiinde çalışmaları yerinde inceledi. Manavgat’a geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Böcek, eksiklerin tespit edilerek yaraların sarılması için yapılması gereken ne varsa yerine getirileceğini söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı ve ilgili daire başkanlıklarına bağlı personeller Manavgat’ta yaşanan sel afetinin ardından gece boyu hummalı bir şekilde çalışarak vatandaşın yardımına koştu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Aşevi de sel mağdurları ve çalışan personeller için 500 kişilik yemek dağıtımı gerçekleştirdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de afetin en yoğun yaşandığı Side Kemer mevkiinde incelemelerde bulundu.
BAŞKAN KARA BİLGİ VERDİ
Başkan Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, CHP İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar, Mustafa Erdem, Sururi Çorabatır ve Aykut Kaya ile birlikte ilk olarak Manavgat Belediyesi’ni ziyaret ederek, Başkan Niyazi Nefi Kara’dan bilgi aldı. Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, kısa sürede yoğun bir yağışın düşmesi nedeniyle afet oluştuğunu belirterek “Tek tesellimiz can kaybı olmaması” dedi.
HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de 936 personel ve 304 araçla Manavgat’ta yaşanan afetin ardından çalışmalara destek verildiğini söyledi. “Afetler siyaset üstü olaylardır” diyen Başkan Muhittin Böcek, “Sayın Valimiz de buradaydı. Kurum kuruluşlarla, iktidarıyla muhalefetiyle siyaset üstü davranarak kimin üzerine ne düşüyorsa yapılması gerek. Biz Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili daire başkanlarımız, ASAT Genel Müdürü, şube müdürleri ve tüm bürokratlarımızla buradayız. Esnafımızın ve hemşehrilerimizin yanındayız” dedi.
YAPILMASI GEREKEN NE VARSA YAPILACAK
Vatandaşlar, esnaf ve muhtarlarla görüşen Başkan Muhittin Böcek, “Yapılacak tespit ve çalışmaların ardından bu afetten ders çıkararak tıpkı Manavgat yangınında olduğu gibi siyaset üstü bir çalışmayla tüm kamu kurum ve kuruluşları ile yapılması gereken ne varsa yapılacağına inanıyorum. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Bir kez daha Manavgatlı hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Dün olduğu gibi, bugün de yarın da üzerimize düşen ne varsa yapacağız” diye konuştu.
Gündem
ATSO’nun Elmalı’daki üyelerinden ortak öneri: ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi’ne rahmetli Ali Bahar’ın adı verilsin
ATSO tarafından yaptırılan Eğitim ve Sağlık Merkezi inşaatı tamamlandı. İlçe girişine ayrı bir değer katan ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi, hizmet yönünden de ilçeye ciddi bir katkı sunacak.
‘ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi’ nin adının Ali Bahar ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi olarak değiştirilmesi, ATSO’nun Elmalı’daki üyeleri tarafından önerilirken, Ocak ayı meclisine bu konunun getirilmesi de istendi.
‘Ne yazık ki çok genç yaşta Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Ali Bahar’ı elim bir deniz kazasında kaybettik’ diyen ATSO’nun Elmalı’daki üyeleri, ‘Başkanımız her ilçeye ayrı bir önem verirdi. Ama, rahmetli Ali Bahar başkanımızın, ATSO başkanı olarak böylesine büyük ve önemli bir yatırımın yapılmasını sağladığı ilk ilçe Elmalı’mız oldu. Kendisini bir kez daha rahmetle anarken, yakında hizmete girecek olan ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi’nin adının ATSO Ali Bahar Eğitim ve Sağlık Merkezi olarak değiştirilmesini Başkan Yusuf Hacısüleyman’dan ve yönetiminden ki, yönetim aynı zamanda Ali Bahar’la yola çıkan ekipten rica ediyoruz” dediler.
-
Genel7 gün önce
PEKİ YA YARINLAR?
-
Genel1 gün önce
Muratpaşa’da online nikah rezervasyon dönemi başlıyor
-
Gündem2 saat önce
Başkan Böcek: Üzerimize düşen ne varsa yapacağız
-
Genel2 gün önce
Başkan Böcek’in 3 ncü kitabının ismi ve konusu merak ediliyor !
-
Ekonomi2 gün önce
Bakan Şimşek’in tasarruf tedbirleri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne uğramamış !
-
Gündem2 gün önce
ATSO’nun Elmalı’daki üyelerinden ortak öneri: ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi’ne rahmetli Ali Bahar’ın adı verilsin
-
Ekonomi3 dakika önce
Antalya’da Tarımsal Kooperatifçiliğin Geleceği masaya yatırıldı