Bizi Takip Edin

Genel

Başkan Uysal hangi kurumu ne konusunda uyardı ?

-

-

Muratpaşa Belediyesi, mavi bayraklı 5 falez plajı ve Bambus Plajı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na müracaatını tamamladı.

Muratpaşa Belediyesi, Antalya’nın dünyaca ünlü falezlerinin denizle buluştuğu noktada hizmet veren halk plajlarının yeniden tahsis başvuru sürecini tamamladı. Her biri mavi bayraklı ve girişlerin ücretsiz olduğu İnciraltı, Prof. Dr. Erdal İnönü Kent Parkı, Mobil, Konserve ve Erenkuş plajlarıyla birlikte Bambus Plajı’nın “kamu yararı” çerçevesinde tahsisinin ivedilikle gerçekleşmesi talep edildi.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, tahsisi beklediklerini belirtirken, “Kamu kurumlarının milletin kıyı kullanımına karşı mücadele eder hale gelmemesini diliyoruz” dedi.

Tahsis sürecine ilişkin son yazı 20 Eylül’de Antalya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne ulaştırıldı. Karar, başkanlığını şehir plancısı Tolga Uçar’ın yaptığı, üyeliklerinde Ali Çelikbilek, İbrahim Şahin, Zeynep Kevser Cerit Ekin, Mehmet Özyiğit, Burak Yıldız ve Cem Bahadır Şener’in bulunduğu Antalya 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından verilecek.

Belediye Başkanı Uysal, plajların yeniden tahsisini beklediklerini söyledi. Falez sahil bandında ilk plajı 2016’da İnciraltı’yla açtıklarını ve takip eden yıllarda diğer plajları hizmete aldıklarını belirten Uysal, tüm plajların denizin temizliği kadar çevre yönetimi ve misafirlerine sunduğu hizmetlerle de mavi bayraklarını hiç kaybetmeden yıllardır dalgalandırdığını söyledi. Plajların, özellikle Antalya kent merkezinde “butik otelciliğin” değer kazanmasında da önemli paya sahip olduğunu dile getiren Uysal, bölgenin bir kent içi turizm destinasyonu haline geldiğini vurguladı.

Bu yıl Bambus Plajı’nın da tahsisini istediklerini belirten Uysal, “Plajlarımızı yıllardır insanlarımız kullanıyor. Açıkça ifade ediyorum, millet menfaatine aykırı, lüzumsuz işlere kimse yeltenmesin. Boşuna tatlı ekmeğimizi acı etmeyelim” diye konuştu. Muratpaşa’da 13 mavi bayraklı plaj bulunduğunu ve bunların 5’inin belediyeye ait olduğunu ifade eden Uysal, şöyle devam etti:

“Diğer plajlar ise otellere ya da işletmelere ait. Kent merkezimizde insanlarımızın ücretsiz kullandığı, üstelik uluslararası anlamda bir kaliteyi yakalamış, mavi bayrak almış başka bir plaj yok. Bu nedenle komisyon çok açık bir tercih yapacaktır. Halk yıllardır bu plajları kullanıyor. Tavsiyem, milletin elindeki plajları almayı kimse aklından geçirmesin. Kamu kurumlarının, milletin kıyı kullanımına karşı mücadele eder hale gelmemesini diliyoruz.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıkla

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Genel

Yeşilbahçe Mahallesi liderliğe yerleşti

-

-

Editör

Muratpaşa Belediyesi’nin, atıkların ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılmasını hedefleyen Çevreci Komşu Kart projesi büyümeye devam ediyor. Projede kasım ayında tekstil ve metal atıklarının geri dönüşümünde dikkat çekici bir artış yaşandı. Bu kapsamda, 17 bin 431 kilogram tekstil ve 3 bin 962 kilogram metal atığı toplanarak toplam atık miktarı 24 milyon 438 bin 659 kilograma ulaştı. Bu atıkların geri dönüşümü karşılığında kent sakinlerinin kartlarına toplam 11 milyon 525 bin 25 lira yüklendi. Ayın şampiyonu ise 7 bin 107 kilogram atıkla Yeşilbahçe Mahallesi oldu.

Çevreci Komşu Kart projesi, cam, kağıt, plastik ve metal gibi atıkların kayıpsız geri dönüşümünü sağlayarak ev ekonomisine katkıda bulunurken doğayı da korumayı hedefliyor. İlçe sakinleri, kasım ayında ayrıştırıp biriktirdikleri 105 bin 187 kilogram atık karşılığında 136 bin 571 lira kazandı.

Nisan 2016’dan bu yana devam eden projeyle bugüne kadar 177 bin 949 ağaç kesilmekten kurtarıldı. Bunun yanı sıra, karbondioksit salınımı 707 bin 248 kilogram engellenerek, kurtarılan ağaçlar sayesinde 44 milyon 487 bin 139 kişiye oksijen sağlandı. Ekonomik zorlukların arttığı bu dönemde, 136 aile daha kasım ayında sisteme dahil oldu ve aktif kullanıcı sayısı 17 bin 628’e yükseldi.

Kasım ayında şampiyon mahalle sıralamasında da değişiklik oldu. 7 bin 107 kilogram atıkla Yeşilbahçe Mahallesi ilk sırada yer alırken, onu 6 bin 949 kilogram atıkla Konuksever Mahallesi ve 4 bin 558 kilogram atıkla Cumhuriyet Mahallesi takip etti.

Proje kapsamında sadece cam, kağıt, plastik ve metal değil; elektronik, tekstil ve bitkisel atık yağlar da toplanıyor. Özellikle marketlerde litresi 50 liraya ulaşan ayçiçek yağı gibi bitkisel yağların atığı, projeyle 19 liradan geri alınıyor. Kasım ayında bin 593 litre atık yağ toplanarak karşılığında 30 bin 267 lira ödendi.

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE KULLANILABİLİYOR

Çevreci Komşu Kart, kaynağında ayrıştırılan atıkları belediye ekipleri tarafından belli bir ücret karşılığında satın alıyor. 8 yılda toplanan toplam atık miktarı 24 milyon 438 bin 659 kilograma ulaşırken, bu atıkların geri dönüşümü için toplam 11 milyon 525 bin 25 lira kartlara yüklendi.

Para kart özelliği taşıyan Çevreci Komşu Kart, Türkiye genelinde alışverişlerde, online ödemelerde kullanılabilirken biriken bakiyeler tüm bankamatiklerden nakit olarak çekilebiliyor. Proje, ev ekonomilerine ek bir kaynak yaratarak aile bütçesine katkıda bulunurken, kesilmekten kurtarılan ağaçlarla doğayı korumaya ve geri dönüşümle ekonomik değer yaratmaya devam ediyor.

Okumaya Devam Et

Ekonomi

TOBB, TESK, ATSO ve AESOB Başkanları Haberiniz Var mı ?

-

-

Editör

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken için sahte piyango biletleri, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları’nın 2025 takvim yılı tavsiye niteliğinde dijital dönüşüme uyum ve hizmet giderleri katılım payı fiyat listesinden çok daha önemli olmalı ki, televizyonlara çıkarak birilerine para kazandıran bu sistemde vatandaşı sahte biletlere karşı uyarıyor.


TESK Genel Başkan Vekili Adlıhan Dere, önce Azarbaycan, ardından da Kıbrıs toplantıları/gezisinin yorgunluğunu üzerinden attı mı bilmiyorum ama muhtemelen onunda muhasebecilerin talep ettiği rakamlardan haberi yok.


Varsa da, önemsemiyor.


TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Hacısüleyman’ın TESK Başkanı Palandöken ya da TESK Başkan Vekili, AESOB Başkanı Dere’den geri kalır yanları yok.

Onlarda muhtemelen muhasebecilerin istediği rakamları bilmiyordur.

Oda başkanları derseniz...

Sayın Dere merak ettim, son gittiğiniz Azarbaycan ve Kıbrıs’ta nasıl bir vergi sistemi var ? 

Orada da odalar var mı ?

Varsa aidat ödüyorlar mı ?

Onlarda başkanlar kurulunu yurtdışında mı yapıyorlar, genel sekreterlerin eğitimi içinde yurtdışını mı tercih ediyorlar ?

Esnaf ve sanatkarın sırtından para kazanan kredi ve kefalet kooperatifleri, onların bir üst birliği ve üst birliklerin en üst birliği var mı ?

Tekrar konumuza dönelim: 

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası’nın 2025 yılı tavsiye niteliğinde dijital dönüşüme uyum ve hizmet giderleri katılım payı tablosu şu şekilde.

İşletme defteri- serbest meslek defteri  : İşçisiz 5000 TL, 1-10 işçili 6500 TL, 11-50 işçili 7000 TL. 

Bilanço usulü e- defter (gerçek kişi): İşçisiz 12.700TL, 1-10 işçili 14.500 TL, 11- 50 işçili 16.0000 TL,

ATSO Başkanı  Hacısüleyman, bilmiyorsunuzdur belki, biliyoranızda tekrar hatırlatayım:

Sizin üyeleriniz için ise;

Tavsiye edilen rakam: Şirketler için işçisiz 14500 TL, 1-10 işçili 18500 TL, 11-50 işçili 21000 TL.

Sanmayın ki, istenilen rakamlar bu kadar. Bunun üzerinde rakamlar isteniyor.

Oraya seçilmenizin bir nedeni üyelerinizin hakkını korumaksa...

Gerçekten o ‘hakkı’ layıkıyla koruduğunuza inanıyor musunuz ? 
Okumaya Devam Et

Genel

Muratpaşa’da online nikah rezervasyon dönemi başlıyor

-

-

Editör

Muratpaşa Belediyesi, dünya evine girmek isteyen çiftlerin işlerini kolaylaştıracak bir uygulamaya adım atıldı. Belediye, çiftlerin nikah günlerini internet üzerinden önceden belirleyebilecekleri onlıne nikah rezervasyon dönemine geçiş yaptı. Uygulama 2 Ocak’ta başlayacak.

Online rezervasyon için evlenecek çiftlerin siteme üye olması gerekiyor. Üyeliğin gerçekleşmesinin ardından belediyenin nikah takvimi üzerinden müsait olan gün ve saatlerden birini tercih edilerek nikah günleri belediyeye gidilmeye gerek kalmadan belirlenebilecek.

Rezervasyonlar sadece evlenecek kişiler adına yapılabilecek. Rezervasyon tarihinin oluşturulmasının ardından fotoğraflı nüfus cüzdanı aslı ve önlü arkalı fotokopileri, 5’er adet vesikalık fotoğraf, evliliğe engel durum olmadığını belirtir sağlık raporu, Muratpaşa ilçe sınırlarında ikamet etmeyen çiftler ikamet belgesi, 65 yaş üzerivatandaşlar için evliliğe engel durum olmadığını gösterir Sağlık Kurulu Raporunun 7 iş günü içerisinde Yazı İşleri Müdürlüğü’ne bağlı evlendirme birimine teslim edilmesi gerekiyor.

Geçerli süre içinde işlemlerini tamamlamayan çiftlerin rezervasyonları iptal edilecek, aynı zamanda aynı gün ve saat için tekrar rezervasyon yapmalarına izin verilmeyecek. Bizzat başvuru yapmayan çiftlerin rezervasyon işlemleri kesin kayıt olarak kabul edilmeyecek.2 Ocak tarihinde başlayacak online nikah rezervasyon işlemleri belediyenin resmi internet sitesi muratpasa-bld.gov.tr adresinden gerçekleştirilecek.

Okumaya Devam Et

Popüler Haberler