Gündem
Uysal : Bizi kronik alıcı, kronik yönetilen durumuna sokuyorlar
- Share
- Tweet /home/anthaber/public_html/wp-content/plugins/mvp-social-buttons/mvp-social-buttons.php on line 68
https://anthaber.com/wp-content/uploads/2024/10/uysal-kitap-1-1000x600.jpg&description=Uysal : Bizi kronik alıcı, kronik yönetilen durumuna sokuyorlar', 'pinterestShare', 'width=750,height=350'); return false;" title="Pin This Post">
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ‘21. Yüzyılda Yeniden Cumhuriyet’ adlı kitabının tanıtımında okurlarıyla bir araya geldi., Başkan Uysal kitabını imzaladı, imza törenine katılan vatandaşlara bir konuşma yaptı.
Başkan Uysal konuşmasında Osmanlı İmparatorluğu’ndan başlayarak, günümüze kadar ekonomiyi anlattı.
“Bizi kronik alıcı, kronik yönetilen durumuna sokuyorlar” diyen Başkan Uysal konuşmasının başında “Sorumluluk hissettim. Vatanını seven, vatanın, insanların geleceği için kaygılanan tüm insanların sorumluluğuyla fikirleri bir araya getirmek, insanlarla iletişim için kitap ortaya çıktı. Ekonomi eksenlidir. Cumhuriyetimiz ve sonradan gelen devrimler üzerine yazılan kitaplardan farklıdır” dedi.
Türkiye’nin kronik alıcı durumuna düşürüldüğünü ifade eden Başkan Uysal, özellikle günümüzle ilgili açıklamalarda bulundu.
Uysal konuşmasında, “Bugün yeterince tasada ve kıvançta beraber değiliz. Gelecekten umutlumuyuz ! Hayır. Gençlerimizin %70’i yurt dışına gitmek istiyor. İnsanımızın 3/2’si gıda alırken zorlanıyor. İnsanımızın 75’i adalete güvenmiyor. 255 milyar dolar yıllık ihracatımız var 361 milyar dolat ithalatımız var. Çin Halk Cumhuriyeti toprağı bizim 13 katımız, nüfusun 17 katımız. Ortalama bizim 15 katı büyüklüğünde olan bir ülke. Sadece 180 milyar dolar fazla verebiliyor. 15’te biri büyüklüğündeki Türkiye Cumhuriyeti tek başına 106 milyar dolar ticaret açığı veriyor. Böyle bir ekonomimiz var.
Türkiye iade hakkını kullanamıyor, deporting hakkını kullanamıyor. Kimine göre 5 milyon, kimine göre 10 milyon ucuz sınırı belirsiz bir göç politikası.
Daha dün Scholz’a Lübnan’dan gelenleri de alacağız. Suriye’den gelenlerin zaten hepsini alacağız diye devlet katında taahhütte bulundu.
İp kopmuş, şirazesi kaymış işin. Bütün sahra altı su göçü yapacak bütün ülkelerle kolay vize ilişkimiz var. Ruanda ile turizm işbirliği anlaşmamız var. 2050’ye kadar 200 milyonu bulması beklenen iklim göçünün temel hedef ülkesi de Türkiye’dir.
Bizi liflerimize, bizi çarpanlarımıza ayırıyorlar. Bizi kronik alıcı, kronik yönetilen durumuna sokuyorlar. Sistem sokuyor. Basiretsiz yöneticiler sokuyor. Bundan kurtulmak yine bizim elimizde. Bundan kurtulmak bizim hafızamızda var. 100 yıl önce yaptığımızı bugünde yaparsak önümüzde hiç kimse duramaz.
Önümüzdeki süreçte eğitim kurumları topyekün birer kuluçka, birer fikir merkezi birer kurumsal girişim merkezine dönüştürülmesi şart. Bütün okullarımız. Bizim halen bilmem ne maarif modeli gibi garip eğitim modelimiz var.
Bakın bütün dünya ne yapıyor. Avrupa’ya işçi huzursuzluk çıkartılan yerlerden geliyor. Önce Türkiye’de depolanıyor. Seçiliyor, ayrıştırılıyor, %80’i alınıyor. Bizim göçler istenmeyen, kabul görmeyen göçler. Türkiye’de bota binenlerde onlar, aman Türkiye’de kalsın iade edilmesin denilenler de onlar.
Gelişmiş ülkeler ne yapıyor ! İşçi sayısı yetmediği için yapay zekaya yatırım yapıyor. Habire savaş çıkacak, habire işçi aktaracak değil. Yapay zekaya ve robot teknolojisine yatırım yapıyor. Bugün dünyadaki robot sayısı İzmir’in nüfusu kadar. 3,5 milyon. Ama bundan 10 yıl sonra dünyada Türkiye’nin nüfusu kadar robot olacak.
Yenilenebilir enerji ile ilgili gelişmeler göz kamaştırıcı şekilde olacak. Karadeniz’in dalgalarını çalışmaya başlasak çok iyi olacak. Bu alanlara odaklanmamız gerekecek.
Tersine yaşlanma mümkün olacak. Büyük nüfus artışı gıda önemli değişimlere neden olacak. İnsanlar zihinden bilgi aktarımı yapabilecekler. Nüfus büyük kentlerde toplanıyor daha da büyük kentlere doğru gidiyor. Taşımacılık çok boyutlu ve sürücüsüz hale gelecek.” dedi.
Gündem
Başkan Böcek: Üzerimize düşen ne varsa yapacağız
Manavgat’ta 2 saate metrekareye 106 kg yağış düşmesinin ardından yaşanan felaketin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi 936 personel ve 304 araçla gece boyu çalışmalarını sürdürdü. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa ve tüm daire başkanları ile birlikte afetin en yoğun yaşandığı Side Kemer mevkiinde çalışmaları yerinde inceledi. Manavgat’a geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Böcek, eksiklerin tespit edilerek yaraların sarılması için yapılması gereken ne varsa yerine getirileceğini söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı ve ilgili daire başkanlıklarına bağlı personeller Manavgat’ta yaşanan sel afetinin ardından gece boyu hummalı bir şekilde çalışarak vatandaşın yardımına koştu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Aşevi de sel mağdurları ve çalışan personeller için 500 kişilik yemek dağıtımı gerçekleştirdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de afetin en yoğun yaşandığı Side Kemer mevkiinde incelemelerde bulundu.
BAŞKAN KARA BİLGİ VERDİ
Başkan Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, CHP İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar, Mustafa Erdem, Sururi Çorabatır ve Aykut Kaya ile birlikte ilk olarak Manavgat Belediyesi’ni ziyaret ederek, Başkan Niyazi Nefi Kara’dan bilgi aldı. Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, kısa sürede yoğun bir yağışın düşmesi nedeniyle afet oluştuğunu belirterek “Tek tesellimiz can kaybı olmaması” dedi.
HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de 936 personel ve 304 araçla Manavgat’ta yaşanan afetin ardından çalışmalara destek verildiğini söyledi. “Afetler siyaset üstü olaylardır” diyen Başkan Muhittin Böcek, “Sayın Valimiz de buradaydı. Kurum kuruluşlarla, iktidarıyla muhalefetiyle siyaset üstü davranarak kimin üzerine ne düşüyorsa yapılması gerek. Biz Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili daire başkanlarımız, ASAT Genel Müdürü, şube müdürleri ve tüm bürokratlarımızla buradayız. Esnafımızın ve hemşehrilerimizin yanındayız” dedi.
YAPILMASI GEREKEN NE VARSA YAPILACAK
Vatandaşlar, esnaf ve muhtarlarla görüşen Başkan Muhittin Böcek, “Yapılacak tespit ve çalışmaların ardından bu afetten ders çıkararak tıpkı Manavgat yangınında olduğu gibi siyaset üstü bir çalışmayla tüm kamu kurum ve kuruluşları ile yapılması gereken ne varsa yapılacağına inanıyorum. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Bir kez daha Manavgatlı hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Dün olduğu gibi, bugün de yarın da üzerimize düşen ne varsa yapacağız” diye konuştu.
Gündem
ATSO’nun Elmalı’daki üyelerinden ortak öneri: ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi’ne rahmetli Ali Bahar’ın adı verilsin
ATSO tarafından yaptırılan Eğitim ve Sağlık Merkezi inşaatı tamamlandı. İlçe girişine ayrı bir değer katan ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi, hizmet yönünden de ilçeye ciddi bir katkı sunacak.
‘ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi’ nin adının Ali Bahar ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi olarak değiştirilmesi, ATSO’nun Elmalı’daki üyeleri tarafından önerilirken, Ocak ayı meclisine bu konunun getirilmesi de istendi.
‘Ne yazık ki çok genç yaşta Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Ali Bahar’ı elim bir deniz kazasında kaybettik’ diyen ATSO’nun Elmalı’daki üyeleri, ‘Başkanımız her ilçeye ayrı bir önem verirdi. Ama, rahmetli Ali Bahar başkanımızın, ATSO başkanı olarak böylesine büyük ve önemli bir yatırımın yapılmasını sağladığı ilk ilçe Elmalı’mız oldu. Kendisini bir kez daha rahmetle anarken, yakında hizmete girecek olan ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi’nin adının ATSO Ali Bahar Eğitim ve Sağlık Merkezi olarak değiştirilmesini Başkan Yusuf Hacısüleyman’dan ve yönetiminden ki, yönetim aynı zamanda Ali Bahar’la yola çıkan ekipten rica ediyoruz” dediler.
Ekonomi
Bakan Şimşek’in tasarruf tedbirleri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne uğramamış !
Arayanlar olmuştu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Azerbaycan’da düzenlenen Başkanlar Kurulu gezisini pardon toplantısında bir oda başkanının konuşmasını izlemedin mi ? diye sordular.
İzledim, hatta bir oda başkanına sordum, “Gizli çekimi sen mi yaptın” diye.
O başkan yapmamış, sonradan da yapan belli oldu.
Bana ‘izlemedin mi ?’ diye soranların aslında o tartışma ile ilgili yorumumu merak ettiklerini biliyorum.
Ben o topa girmedim.
Çünkü Adlıhan Dere ve bazı oda başkanları arasındaki geçmişte yaşanılan soğuk savaşın bugün geldiği noktayı gördükten sonra, bu konularda yorum yapmamaya özen gösteriyorum.
Yoksa…
Azerbaycan’daki Başkanlar Kurulu toplantısı / gezisinin ardından, biraderim Adlıhan bu kez oda genel sekreterlerini Kıbrıs’a eğitim seminerine / gezisine götürdü.
Gördüm ki, Mehmet Şimşek’in ‘tasarruf tedbirleri’, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne uğramamış.
Aynen belediyelere uğramadığı gibi...
Peki sayın Şimşek’in tasarruf tedbirleri kimeymiş ?
Biz Anadolu Basınına, küçük esnafa, şu zam döneminde işçi, memur ve emekliye....
Biraderim Adlıhan, oda başkanlarının Azerbaycan’da toplantısının Türkiye – Azerbaycan dostluğunu pekiştirmek, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak ve esnaf teşkilatlarına yeni ufuklar açmak açısından önem taşıdığını vurgulamış, esnaf oda başkanlarının Azerbaycan’ı gezerek yeni yerler keşfetmesinin yanı sıra oradaki ticaret işleyişi ve esnaf kültürü hakkında değerli bilgiler edindiklerini, dolayısıyla farklı bir bakış açısıyla vizyon ve misyonlarını genişletme imkânı bulduklarını açıklamıştı.
Yanlış hatırlamıyorsam 2022 yılında Kıbrıs’ta ‘Başkanlar Kurulu’ yapılmıştı.
Ardından oda genel sekreterleri Kıbrıs’ta, seminerde.
Aynen 2022 yılında Kıbrıs’ta düzenlenen Başkanlar Kurulu toplantısına katılan oda başkanları gibi...
-
Genel7 gün önce
PEKİ YA YARINLAR?
-
Genel1 gün önce
Muratpaşa’da online nikah rezervasyon dönemi başlıyor
-
Gündem1 saat önce
Başkan Böcek: Üzerimize düşen ne varsa yapacağız
-
Genel2 gün önce
Başkan Böcek’in 3 ncü kitabının ismi ve konusu merak ediliyor !
-
Ekonomi2 gün önce
Bakan Şimşek’in tasarruf tedbirleri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne uğramamış !
-
Gündem2 gün önce
ATSO’nun Elmalı’daki üyelerinden ortak öneri: ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi’ne rahmetli Ali Bahar’ın adı verilsin